Проекти

ПРОЕКТ „Airport Hotel Sofia”

proekt_airport

България е световно известен със своята невероятна естествена красота, със стратегическото си местоположение на Балканите, свързваща източния и западен свят. Тази благоприятна позиция позволява лесен достъп до целия пазар на Европейския съюз, както и до пазара на Русия, ОНД и Близкия изток. Няколко важни фактора определят уникалното местоположение на Airport Hotel Sofia:

  • Близост до Летище София, само на една минута от Терминал 1 и на три минути от Терминал 2 и метростанцията.
  • Директен достъп до City Business Downtown, на 15 мин.
  • Самолетни връзки до всички големи градове в света.
  • Той ще бъде единственият хотел, разположен най-близо до летище София, метрото и автобусните спирки, като ще има и директна връзка с центъра на града, околовръстния път и другите големи градове в България.
  • Кварталът около летище София се характеризира с невероятно бързо развитие през последните години. Това е последствие от бързото разширяване на гр. София от една страна, а от друга увеличаването на търсенето на висококачествени офис площи и търговски помещения.
  • Многобройните офис сгради и качеството на бизнес-проектите са превърнали този район в истински бизнес и логистичен център.

Проектът за изграждането на бизнес хотела Airport Hotel Sofia е от световна класа. В разработката му участват консултанти, известни с едни от най-успешните проекти по света на Business Airport Hotels.

Самият проект ще осъществи върху парцел от 8 136 кв.м., разположен на ъгъла на бул. „Брюксел” и ул. „Продан Таракчиев”. Разгънатата застроена площ ще бъде 28 689 m2 и включва сутерен, партер и 12 етажа. Общата височина на сградата ще достигне 45,5 m. Проектираните 220 луксозни хотелски стаи ще са с изключителен дизайн и ще предоставят спокойна и уютна бизнес атмосфера за гостите и посетителите на хотела. Airport Hotel Sofia ще разполага и с 20 апартамента, спортни и конферентни зали, както и закрит басейн със SPA център.